Over ons
 
Willian
 
Na een opleiding ergotherapie, heb ik klinische psychologie gestudeerd in Tilburg, afgestudeerd in 1995. Vanuit deze combinatie ben ik sterk gericht op toepasbaarheid in het dagelijks leven en is het een logische stap om als arbeidspsycholoog te gaan werken. Na 7 jaar werkervaring binnen een arbodienst als bedrijfspsycholoog, werk ik nu vanaf 2006 vanuit mijn eigen praktijk.
Bij verschillende bedrijven ben ik al jaren betrokken als bedrijfspsycholoog. Het is een mooie combinatie om te werken aan persoonlijk herstel/ontwikkeling en advisering aan de werkomgeving. Ik geloof in het investeren in menselijk kapitaal; vergroten van vitaliteit in mensen en zo ieders talent tot zijn recht te laten komen.
Vanwege de dynamiek tussen individu en omgeving heb ik me verdiept in systemische opstellingen en werk ik ook als opsteller
 

Mijn drijfveer is, om mensen het gevoel van controle te laten ervaren, en tegelijkertijd meer ruimte te bieden om te durven loslaten in vertrouwen. Hierbij nodig ik mensen uit in zichzelf verbinding te maken tussen verstand en gevoel. Mijn inziens de basis om tot passende keuzes te komen en eigen talenten, behoeftes en grenzen in de wereld te zetten.

 

In de loop der jaren heb ik veel opleidingen/trainingen gevolgd, waardoor eigen thema’s in beweging zijn gebracht. Dit heeft zowel mijn innerlijke bewegingsruimte, en mijn professionele mogelijkheden tot ontwikkeling gebracht. Het blijft telkens bijzonder om een rol te mogen spelen in ontwikkeltrajecten.

 
De metafoor van een boom maakt ontwikkeling zichtbaar;
bemesten en snoeien, doet groeien en bloeien.
 
 
Beroepsverenigingen
Lid NIP, NVPA, en RBCZ
 
 
Anneke
 
Ik heb Psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en ben in 2009 afgestudeerd in de richting van Arbeids- en Organisatiepsychologie.
 
Na mijn opleiding werkte ik zeven jaar als organisatieadviseur en begeleidde ik verandertrajecten bij verschillende grote organisaties. Met een opleiding tot psycholoog en ervaring als adviseur in het bedrijfsleven ligt mijn focus nu o.a. op persoonlijke ontwikkeling, arbeid en gezondheid.
 
Mijn drijfveer is, om op gelijkwaardig niveau iemand te helpen veranderen richting een door de persoon zelf gesteld doel. Op een gelijkwaardig niveau omdat ik geloof dat als mensen worden geboren in de kern alles aanwezig is, alle potentie, alle talent, het is er allemaal. Ik wil mensen helpen die zijn vastgelopen zichzelf te herpakken, weer veerkrachtig te worden. Veerkracht gaat over dat ook als alles verkeerd gaat, het nog steeds ok is. Het gaat over het accepteren van gevoelens die we misschien liever niet willen ervaren, om van daaruit keuzevrijheid te hebben en te kunnen handelen naar wat belangrijk is. Daar lever ik met veel plezier een bijdrage aan.
 
 
Beroepsvereniging
Lid NIP
 
 
Benedikte
 
Mensen zien groeien, een toename zien in veerkracht en zelfvertrouwen, weer meer de eigen regie zien nemen: dat is mijn belangrijkste drijfveer om dit mooie werk te doen. Daarbij stel ik me altijd de vraag: wat maakt dat we doen wat we doen. Het gedrag zien we aan de buitenkant, de overtuigingen en het gevoel zitten van binnen. Bewustwording en erkenning daarvan geeft een opening naar een waardengericht leven. Dat ik mee mag kijken achter de schermen van een ander en dat ik daarbij een stukje mag meewandelen op iemands levenspad ervaar ik nog steeds en elke keer weer opnieuw als bijzonder en dankbaar.
   
  Na mijn studie Arbeid & Organisatie Psychologie heb ik ruim 20 jaar binnen en Arbodienst als bedrijfspsycholoog | coach mogen werken voor vele profit en non-profit organisaties. Na het onderzoeks- advies- en trainingswerk, heb ik me in het bijzonder gericht op het coachen en begeleiden van werknemers met vitaliteitsvraagstukken (lichamelijk, mentaal en emotioneel). In de loop van de jaren heb ik diverse aanvullende opleidingen en cursussen gevolgd om mijn kwaliteit, kennis en kunde te waarborgen.
   
  In 2017 ben ik geheel voor mezelf begonnen en heb ik dit werk mogen voorzetten voor bedrijven en particulieren. De stijl waarmee ik werk kan beschreven worden als: to the point, diepgang, persoonlijk, eerlijk, met humor, nuchter, betrouwbaar, aandacht voor hoofd én lijf, en samenwerking met collega’s en andere disciplines. Sinds 2018 werk ik dan ook met plezier samen met Willian en Anneke voor Praktijk PIT.
   
   
  Beroepsvereniging
  Lid NIP, NFG en RBCZ